vineri, 3 iunie 2016

Ce trebuie sa contina trusoul de botez



Daca ai un bebelus care urmeaza sa fie crestinat si nu esti in tema cu ce trebuie sa contina trusoul de botez, iti vom oferi toate detaliile necesare despre obiectele care vor fi folosite pe parcursul slujbei. Este posibil ca parintii spirituali ai micutului tau sa nu fi participat pana acum la slujba de botez. Drept urmare, nasii trebuie sa afle la randul lor ce trebuie sa contina trusoul de botez pentru ca la ceremonie sa aduca lucrurile necesare.
Pentru taina Sfantului Botez, alaturi de hainute si cruciulite de botez, nasii au datoria sa aduca la biserica mai multe obiecte care fac parte din trusoul bebelusului.

Fie ca urmeaza sa fie crestinat un baietel sau o fetita, trusoul de botez este format din urmatoarele lucruri:
un prosop mare folosit pentru stergerea bebelusului imediat dupa ce copilul primeste taina botezului. Acesta are de regula dimensiunea standard de 70 x 140 cm.
- un prosop mai mic pentru preot cu dimensiunea aproximativa de 30x50 cm. Dupa ce scoate copilul din cristelnita, preotul se sterge pe maini cu prosopul.
- acum ceva timp, untdelemn care va fi sfintit de catre preot. In vremurile actuale, uleiuri din diverse plante (floarea soarelui, masline, rapita).
- panza alba pentru mir (dimensiuni aproximative de 100x110 cm). Panza poate fi tivita sau nu, in functie de preferintele mamicii sau cerintele preotului. Preferabil este sa intrebi preotul inaite de a achizitiona trusoul.
- o sticluta pentru mir, frumos decorata.
- sapun si fasa pentru mir.
- optional, doua lumanari mici pentru cristelinta. Acestea pot fi din ceara pentru ca ard fara sa scoata la fel de mult fum ca cele din parafina.
- dupa zona si traditii locale se mai cere o sticla de vin.

Cunoscand ce trebuie sa contina trusoul de botez, in calitate de mama sau de nasa, ai datoria sa vorbesti cu preotul despre etapele ceremoniei de botez, astfel incat sa fie respectat ca la carte ritualul crestin. Si in sfarsit, dupa ce ai lamurit toate lucrurile legate de trusoul bebelusului, poti merge la cumparaturi sau poti comanda online cele necesare incepand cu trusoul de hainute si terminand cu trusoul de botez.

Recomandare: Cumpara toate lucrurile necesare pentru trusoul de botez din acelasi loc. La Fabricadeaccesorii.ro gasesti tot ce trebuie sa contina trusoul de botez la preturi accesibile oricarui buget.
Un trusou complet de botez si cutie decorata porneste de la pretul de 299 lei, iar un set complet de botez format din lumanare, trusou si cutie il gasesti la doar 499 lei.

Set special - lumanare, cutie si trusou be botez



Nu mai sta pe ganduri si alege un trusou botez rosu cu buline ursulet, un trusou botez bleumarin cu ursuleti sau un trusou botez bleu cu ursuleti, dar si alte lucruri la fel de utile, fara de care slujba de botez nu ar fi completa: lumanari botez, cruciulite botez, seturi mir sau sticlute mir.

Le gasesti pe www.fabricadeaccesorii.ro, sectiunea botez.







Mai multe trusouri de botez gasesti aici: http://trusouri-botez.blogspot.ro/p/trusouri-botez.html
Ne poti da si un telefon la: 0766.355.441.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu